Om mig

Kommunikation i text, bild och film. Om forskning, medicin, läkemedel, vård och allt som rör dessa ämnen i samhälle, politik, organisation, pengar och framför allt människor.

Min fascination för människokroppen kom tidigt i livet när jag upptäckte hur lätt det var att påverka den med läkemedel. Jag läste till apotekare eller farmacie magister vid Uppsala universitet och med åren började jag förstå att människokroppen i själva verket är komplex. Under flera år jobbade jag med klinisk forskning på läkemedelsföretaget Merck Sharp and Dohme, MSD. Det var på en mycket visionär avdelning och jag arbetade som projektledare för projekt med stora mängder data i enorma databaser. Vi ville se saker som stack ut i den mängden, genom statistik och genom att hantera data på lämpliga sätt, bland annat med olika webbaserade it-lösningar.

Efter min utbildning till journalist vid Stockholms universitet har jag nu i ett tiotal år arbetat med text, bild, film och information inom forskning, medicin och samhällsfrågor som ligger forskning och forskare nära. Idag är jag mycket intresserad av hur forskning kan förändra den värld vi lever i. Ett av mina första uppdrag som journalist var att skapa läromedel för Uppsala universitet. De var multimediebaserade med animeringar.

Jag har arbetat på Veterinärtidningen, Läkemedelsvärlden, Upsala Nya Tidning, Dala-Demokraten, Stiftelsen för Strategisk Forskning och som frilansjournalist bland annat för Vetenskapsrådets tidningar, landstingen i Uppsala och Stockholm, Apoteket och Karolinska Institutet. Jag lärde mig otroligt mycket under min tid som redaktör på Karolinska Universitetssjukhusets, en verkligt stor och dynamisk arbetsplats där man kom nära både forskare och de som arbetar med att omsätta forskning i praktiken, för människorna som behöver den.